Time Management Open Inschrijving

- Kom jij ook tijd tekort?
- Denk jij na een drukke dag ook wel eens: ‘Wat heb ik nou eigenlijk gedaan vandaag?’
- Werk je vooral ad-hoc?
- Word je constant gestoord?
- Wil je meer planmatig werken?
- Wil je loskomen van ‘de waan van de dag’?
- Word je geleefd door je email?
- Vind je het moeilijk om nee te zeggen?
- Wil je van de stress af?
- Wil je meer aandacht besteden aan belangrijke lange termijn activiteiten ?
Heb je één of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoord dan is de training Time Management interessant voor jou.

Resultaten
- Inhoud en opbouw 
- Praktisch
- Ervaringen 

Je kan deze info ook als pdf lezen

Resultaten

Na de training Time Management:
- Heb je nooit meer tijd tekort
- Weet je wat je doelen zijn
- Je stelt doelen op basis van urgentie én belangrijkheid
- Je kan je doelen vertalen naar een praktische en realistische planning
- Heb je overzicht over alle taken en activiteiten die je nog wilt doen
- Is je inbox aan het eind van de dag leeg.
- Zeg je, als het nodig is, oplossinsgericht nee.
- Herken je je belangrijkste patronen die je voorheen tegen hielden om je tijd effectief en efficiënt te benutten.

De training Time Management biedt je niet alleen tips en trucs, maar helpt je vooral een visie op tijd te ontwikkelen zodat je de juiste keuzes maakt in de praktijk.

Wij meten altijd de opbrengst van de training. De deelnemers besparen gemiddeld 3,1 uur per week door de inzichten van de training toe te passen.

 Inhoud en opbouw 

In onze aanpak staat eigenaarschap en motivatie centraal. De vaardigheden van Time Management zijn niet zo moeilijk, het toepassen daarentegen wel! Wij kiezen er daarom voor het aantal contactmomenten te intensiveren. En bovendien hanteren wij een zeer persoonlijke stijl in de training. Je wordt constant aangesproken op de daadwerkelijk toepassing van hun voornemens. In je persoonlijke actieplan houdt je de voortgang van jouw acties bij. Een uitgebreide beschrijving van de inhoud vind je in dit document.

De training bestaat uit:
- Het invullen van de Time management Test
- Een telefonisch intakegesprek om je leerdoelen scherp te maken
- Voorbereidende opdracht zodat je optimaal voorbereid bent op de training
- Trainingsdag 1 waar we ingaan op jouw effectiviteit en efficiency
- Tussen de twee trainingsdagen door een voortgangsgespek met je buddy
- Lezen inspirerende artikelen en boek over Time Management
- Na circa vier weken oefenen en toepassen van de inzichten is er Trainingsdag 2 waarin we analyseren wat goed gaat en wat nog beter kan. Tijdens deze dag gaan we natuurlijk verder in op hoe je effectiever en efficiënter kunt werken.
- Vier weken na afloop vul je nog een keer je Time Management test in om je ontwikkeling ook meetbaar te maken.
- Na ongeveer een maand hebben we een coachingsgesprek per skype om je ontwikkeling, laatste vragen en of knelpunten te bespreken.
- De maanden na de training krijg je nog een aantal oefeningen per mail om je ontwikkeling vast te houden

De trainingsstijl van Essentioneel is te kenmerken door: diepgang en praktisch, persoonlijk, positieve en opbouwende sfeer, humor en breinvriendelijk.

Hieronder staat een voorbeeld van de Time Management test:

Praktisch 

- De investering is per deelnemer € 850,00 voor de training en €100,00 voor het arrangement en materiaal, totale investering per deelnemer € 950,00 (excl BTW).
- We werken in kleine groepen (vier tot tien deelnemers), zodat ieders leerproces voldoende aandacht krijgt.
- De training voor het voorjaar 2019 vindt plaats op: dinsdag 26 februari én dinsdag 26 maart 2019. Coachingsgesprekken worden in onderling overleg ingepland.
- Marc Hijkoop verzorgt deze training.
- De training vindt plaats in Fort Nigtevecht in Abcoude.

Ervaringen

Echt goed
De training timemanagement van Essentioneel was echt goed. Naast de onvermijdelijke, en toch ook noodzakelijke tips & tricks bracht het bij ons ook het gesprek op gang over de onderliggende motieven. Ik ben zelf bewuster gaan plannen, wat een plezierig gevoel geeft en overzicht van het werk. We worden zo ongelooflijk gemakkelijk afgeleid door zaken die niet werkelijk belangrijk zijn - voordat je het weet is je dag, je week, je maand en misschien wel je leven voorbij!
Jacqueline van de Sande, directeur Beaumont Communicatie & Management

Absoluut een compliment waard!
Argwanend gestart, maar met veel handige en praktische tips hebben we de timemanagement training tot een efficiënt succes kunnen maken onder de bezielende leiding van Marc. Absoluut een compliment waard!
Ad Aarnoutse, Branch Director, DB Schenker

Juiste weerspiegeling van theorie en praktijk
Met ons management team hebben we onlangs deelgenomen aan de training time management. Voor mij de 2e keer daar ik zo’n 10 jaar geleden ook een dergelijke training heb gevolgd
Vooraf een beetje sceptisch maar deze training heeft me bewust gemaakt hoe om te gaan met de beschikbare tijd en het prioriteren van zaken om uiteindelijk zo efficiënt en effectief te kunnen zijn.
Ook het maken van zachte afspraken in combinatie met jezelf afvragen “moet ik het doen” en “moet het nu” geeft aan dat je bewust moet zijn hier invulling aan te geven.
Dit heeft bij mij geleid tot het beter kunnen delegeren van taken en voldoende tijd te creëren voor belangrijke(langere termijn afspraken/doelen en de bewaking hiervan.
De gehele training die door Marc werd verzorgd was een juiste weerspiegeling van theorie en praktijk in een prettige omgeving en sfeer.
Kortom, voor mij een zeer waardevolle training die ik eenieder kan aanbevelen.
We zijn altijd geneigd om je dagelijkse structuur te volgen zonder dat je jezelf afvraagt of en hoe het beter of anders kan.
Het “veranderen” is altijd lastig maar met deze training heeft dit in ieder geval voor mij het gewenste resultaat geboekt.
Marc , bedankt.
Kees van Oers, Manager Customer Service, DB Schenker

Time Management bij de Volkskrant
Je training was echt een succes! Een van de deelnemers kwam net nog op mijn kamer om te zeggen dat ze het zo fijn vond dat we met de chefs waren, en dat we vergelijkbare ervaringen konden uitwisselen. Ze heeft ook meteen actie ondernomen om meer buffertijd te krijgen. Ik vond zelf dat iedereen het enorm serieus nam. Je hebt wat bereikt hoor, ik heb tegen mijn secretaresse gezegd dat ze voortaan nooit meer een gesprek van een halfuur mag plannen; ten minste een uur! Hartelijke groet en tot de volgende keer!
Suzanne Weusten, adjunct hoofdredacteur de Volkskrant

Je gaat er echt mee aan de slag
We hebben de training Time Management en Communicatie met de hele afdeling gevolgd (in 2 groepen), het grote voordeel hiervan is dat iedereen dezelfde taal spreekt. Zaken als heb jij nog buffertijd vandaag, zijn normale vragen op de afdeling geworden. Tussen de cursusdagen zat telkens ongeveer 4 weken, waardoor de opgedane kennis in de praktijk geoefend kan worden. En zoals het gaat als je een cursus hebt gevolgd, je neemt je voor om zaken te veranderen, maar na een paar dagen ben je dat alweer vergeten.
Door het terugkomen 4 weken later en het tussendoor invullen van je Actieplan, heb je geen kans om het te vergeten en moet je er dus echt mee aan de slag!!.
Marc Hijkoop is een stimulerende trainer, die medewerkers confronteert met gedrag en doorvraagt als er ontwijkende antwoorden worden gegeven. Dit is niet alleen theorie vertellen, maar het echt levendig maken met goede voorbeelden en dit in een goede sfeer. Medewerkers raken enthousiast en gaan ook echt iets doen met hun planning.
Op de dag van de communicatie hebben we geleerd om een op een goede manier feedback te geven aan elkaar en nee te zeggen, met een alternatief. Dit kun je zowel zakelijk als privé prima toepassen.
Kortom een zeer aansprekende training om met je hele afdeling te volgen!
Manager bij Stork

Van harte aanbevelen
Afgelopen jaar heeft Essentioneel in 3 groepen het begrip Time Management uitgelegd aan een aantal van onze medewerkers. Ik was op zoek naar een training Time Management die ook voor de reguliere medewerker benaderbaar was. Het gros van deze trainingen richt zich namelijk op het management. Binnen de 2 daagse training is ingegaan op het besef en de overtuigingen van de mensen. Het heeft mij als leidinggevende een mooie kapstok opgeleverd waar ik veelvuldig aan refereer en de mensen aan herinner of zelf aan herinnerd word. Het heeft een context geschapen waardoor ik mijn boodschap helderder en dus zuiverder over kan brengen. Daarnaast zijn de mensen kritischer naar hun eigen gedrag en denkwijze gaan kijken wat ook weer een hoop energie en groei opgeleverd heeft. Mede door de pragmatische werkwijze maar ook door het goede inlevingsvermogen van Marc kan ik Essentioneel van harte aanbevelen.
Maarten van den Berg, ONVZ Zorgverzekeraar

Geïnspireerd
Ik wil je even bedanken voor gisteren en een compliment geven hoe je de dag hebt gebracht. Het was voor mij een nieuwe ervaring, was zeer benieuwd wat ik zou gaan meemaken. Geen verwachtingen, open er naar toe gegaan "dan heb ik het eens geprobeerd". Je hebt me ontzettend weten te inspireren om het "anders te gaan doen". Ik heb erg veel inzichten van je gekregen m.b.t. planning en het maken van doelstellingen. Ben erg gemotiveerd om de komende weken me flink in te zetten om e.e.a. toe te passen. Sterker nog: ik was gisteren er zo mee bezig dat ik maar meteen begonnen ben met het opschonen van mijn mailbox en ik vanmorgen wat planningen heb gemaakt, zodat ik nu verantwoord de rest van de dag mezelf vrij mag geven. Een doel is een droom met een einddatum: Goh wat zal ik een rustige vrouw worden, zo in balans en georganiseerd.
Esther Erdtsieck-Blaaser, Directeur Dramacoach (www.dramacoach.nl), deelnemer Training Time Management

Bezielende wijze
Ik heb de cursus Time management bij Essentioneel gevolgd. Ik heb geleerd dat tijd een relatief begrip is. Voor mijzelf geldt dat ik me teveel mee laten slepen met een belangrijk project. Echter dit project was een bijzaak ten opzichte van mijn kerntaken waarvoor ik als regio manager ben aangesteld. Dit leidde voor mij tot heel veel werk naast mijn reguliere werk. Achter de schermen loste ik zaken op waar niemand de verantwoordelijkheid wilde dragen en/of zich aan wilde brandden. Er moest een oplossing komen. Die is er nu na 2 jaar gekomen. Ik kan heb mijn handen over twee weken vrij en kan mij richten op mijn kerntaken en doelstellingen.
Een cursus Time Management was voor mij niet nieuw, het was zelfs de 2e keer, echter op een heel andere wijze gegeven door Essentioneel.
De bezielende wijze waarop Essentioneel deze cursus vorm gaf was confronterend en interactief. De spiegel die zich als een waterlelie steeds verder openklapte werd steeds confronterender met je eigen denkwijze en houding van het begrip tijd.
Een mens kan een aantal dingen tegelijk doen, geen tijd, druk, druk, druk is de tijdgeest waar we nu met de nieuwste technologie middelen over beschikken. Betekent dat we dan nog meer in de zelfde beschikbare tijd moeten doen? Het antwoord op die vraag is voor mij persoonlijk “”nee””.
Ik heb geleerd slimmer om te gaan met tijd waarbij ik ook smart(er) gebruik kan maken van technologische middelen zoals Outlook agenda, en schema’s maken. Hoofdzaken van de bijzaken onderscheiden. Duidelijk zijn dat extra bijzaken altijd ten koste gaan van hoofdzaken waardoor het moeilijker wordt om kwaliteit te leveren.
Een afspraak met je zelf, is net zo belangrijk als met een klant. Wees duidelijk, nee is ook een antwoord. Maak zaken bespreekbaar zodat inzichtelijk is waar het probleem of werkdruk zichtbaar wordt. Ik neem 1 of 2 keer per dag even een break tussen door met niksdoen om even de prioriteiten te bekijken en aan te scherpen. Mijn elektronische agenda staat ook voor collegae beschikbaar waardoor zij ook afspraken kunnen plannen wat weer tijd bespaart.
Tja, die tijd tikt gewoon door alleen voel ik me nu veel meer productiever en doe meer in minder tijd. Ik wil een ieder druk is en denk dat hij of zij het wel voor elkaar heeft sterk adviseren een cursus Time Management te volgend bij Essentioneel.
Ervaar de spiegel en land met beide voeten op onze planeet die sinds mensenheugenis elke seconde in evenwicht blijft draaien. Zorg en onderhoud voor jezelf en blijf in evenwicht.
Marc bedankt.
BvH, Tapwacht

Enkele reacties van deelnemers:
- Vakkundige training, inhoudelijk goed. Professioneel gegeven in een fijne, ontspannen sfeer.
- Meteen theorie in de praktijk brengen om het leermoment te vergroten.
- Geweldige training die én de theorie aanbiedt én heel praktisch is.
- De cursus werd op een ontspannen, maar toch duidelijke manier gegeven en is zeer leerzaam.
- Door deze training heb ik niet alleen beter geleerd met tijd om te gaan, ik ben me ook beter bewust geworden van de vraag waar ik mijn tijd aan wil besteden!

Neem voor meer informatie over de training Time Management contact op.

Naar boven