Over ons

Essentioneel richt zich op werknemers, managers en ondernemers en is gespecialiseerd in trainingen en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Essentioneel heeft samenwerkingsverbanden met een aantal grote trainingsbureaus en is associate van het NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches).

 

Berend Wolffenbuttel

Berend Wolffenbuttel (1983) heeft als trainer en coach professionals uit verschillende sectoren laten groeien in effectiviteit en efficiëncy. Hij heeft ruime ervaring met overheden, woningcorporaties en het bedrijfsleven. Tijdens zijn interventies vertaalt hij samen met de deelnemers hun doelen naar concreet gedrag, met aandacht voor persoonlijke waarden en belemmerende overtuigingen. Door meer inzicht in behoeften en in verstoringen tijdens het werk, kan zelfs op de werkvloer een flow-ervaring worden bereikt.
Berend is tevens fanatiek wintersporter en mountainbiker en heeft inmiddels 8 jaar ervaring met 10-daagse stiltemeditaties.

Claus Neeleman

Claus (1969) heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring. Hij heeft als senior adviseur gewerkt bij Boertien Training en GITP en is van oorsprong Arbeids- en Organisatiepsycholoog. 
Volgens Claus is een training/coaching zinvol als de deelnemers zich bewust worden van de veelheid aan opties (alternatief gedrag) in lastige situaties. 'Mensen hebben een veelheid aan mogelijkheden, maar vallen vaak terug in voor hun bekend gedrag. De kunst is je bewust te zijn van alle opties, om vervolgens een bewuste keuze te maken voor het meest effectieve gedrag. Hierdoor is je invloed vele malen groter en creëer je in grote mate je eigen omgeving’.
In de rol van trainer/coach leert hij zijn klanten hun voordeel op te doen met het toepassen van psychologische modellen, om zodoende meer effectiviteit te sorteren. Zijn credo hierbij is 'Het gaat niet om de theorie maar om wat je ermee kan doen'. Claus werkt in de Nederlandse en Engelse taal. 

Gert-Jan van Schaik

Al zo’n 25 jaar begeleid Gert-Jan (1969) professionals en managers rond persoonlijke effectiviteit, communicatie, (persoonlijk) leiderschap, samenwerking en werkdrukmanagement.
Zijn stijl is praktisch en met humor. Hij houdt van nuchterheid gecombineerd met diepgang. Waar het om gaat is om de deelnemer of coachee in beweging te brengen, uitnodigend, met een blijvend resultaat. Daarvoor is het soms nodig om ‘onder de motorkap te kijken’ en de why van gedrag te onderzoeken: je overtuigingen-structuur en emotionele patronen. Dat helpt je om nieuwe gewoonten te implementeren en vast te houden.
Na zijn studie psychologie is hij aan het werk gegaan als coach en trainer. Het vak heeft Gert-Jan geleerd bij Boertien en Partners en daarna heeft hij diverse opleidingen gedaan waaronder Master NLP, Progressiegericht coachen en Waarderend veranderen (Appreciative Inquiry).
Sinds 2012 werkt hij voor Essentioneel. Daarnaast o.a. voor Nyenrode Universiteit in de rol van programmamanager Senior Leiderschap, docent en coach. 

Ingrid Depeyper

Al bijna 20 jaar begeleidt Ingrid (1973) managers, professionals en particulieren in zowel hun professionele- als persoonlijke ontwikkeling zodat zij meer ontspannen en (veer)krachtig in het leven staan. Haar coachingtrajecten resulteren veelal in een ‘beter lijntje met jezelf’ wat maakt dat er met gezond vertrouwen keuzes en stappen worden gemaakt en mensen ook al tijdens het traject weer meer balans, energie, herstel en oprecht (werk)plezier gaan ervaren. De focus ligt dan ook vooral op zingeving en persoonlijk leiderschap gecombineerd met loopbaan-, stress- en burnout coaching. Zij zet daarbij haar ruime coaching-toolbox en levenservaring op maat in.
Haar motto is: “Groei begint met je huidige situatie als nieuw startpunt te zien en jezelf ten diepste te gunnen om wezenlijk anders te gaan denken, voelen en doen”
Voordat Ingrid volledig voor het coaching- en trainingsvak koos, werkte zij als leidinggevende en gedragstrainer in het Hoger Beroepsonderwijs. Ook heeft zij jarenlange ervaring in het internationale bedrijfsleven waar ze voor haar carrière-switch werkte als bedrijfsjurist (Unilever, TNT) en ondernemingsrecht-advocaat bij een Amerikaans zuid-as kantoor. Ingrid heeft hierdoor brede ervaring in zowel profit als non-profit en in het samenwerken met mensen met diverse achtergronden. Zij coacht ook in het Engels.

Marc Hijkoop

Marc Hijkoop (1970) is de drijvende kracht achter Essentioneel. Hij heeft bijna 25 jaar ervaring met het verzorgen van training en coaching in het bedrijfsleven en aan particulieren. Hij is econoom van huis uit en heeft een opleiding Psychologie gevolgd. Heeft vervolgens de coachingsopleidingen Kernreflectie aan de Universiteit van Utrecht gevolgd. Deze stijl heeft hij aangevuld met inzichten uit andere stromingen, zoals RET, Mindfulness, Opstellingen, Voice Dialogue en energetisch coachen. Hij vindt het belangrijk om niet alleen te begeleiden in wát er moet gebeuren, maar ook hóe je dat dan doet. Dus diepgang combineren met praktische handvatten. Trainingen Time Management en Stress en burn-out coaching zijn zijn specialisme. 'Geloof niet alles wat je denkt' is zijn lijfspreuk. 
Inmiddels heeft hij bij veel diverse organisaties medewerkers, managers, ondernemers en directies begeleid. Met humor, diepgang en zijn ervaring stimuleert hij iedere deelnemer tot het toepassen van de inzichten. 

Margôt van Stee

Margôt van Stee (1964) studeerde klinische psychologie aan de UvA en is daarna altijd werkzaam geweest op het gebied van mens, arbeid en gezondheid. Dat deed ze in verschillende rollen, zoals die van docent, trainer, coach, assessor, projectmanager en adviseur en sinds 2000 als arbeid- en organisatiepsycholoog. In 2008 sloot ze zich als mindfulnesstrainer aan bij wat een paar jaar later het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam zou worden.
Werken kan fijn en vervullend zijn. Tenminste, als je doet wat bij je past, als je wordt uitgedaagd, maar niet wordt overvraagd, als je je gewaardeerd voelt en als je het gevoel hebt dat wat je doet zinvol en nuttig is. Werk kan echter ook energievretend en uitputtend zijn.
Margôt begeleidt in haar werk mensen met uiteenlopende vragen die het werk betreffen. Haar specialisaties zijn stressklachten, ontwikkelings- en loopbaanvragen. Daarbij maakt ze onder andere gebruik van de RET methode, cognitieve gedragstherapie, schrijfopdrachten, mindfulness en oplossingsgericht coachen.
Margôt is lid van het NIP en de VMBN.

Marie-José Huffmeijer

Marie-Jose Huffmeijer (1971) is in 2000 gestart bij DOOR Training als zelfstandig communicatietrainer. Inmiddels is zij als trainer en teamcoach gespecialiseerd in persoonlijk leiderschap, communicatie en samenwerking, vitaliteit en stress-management. Ook is zij koude instructeur, en verzorgt VEERKRACHT programma’s in Nederland en Noorwegen.
Als trainer en Organisatie Antropoloog is zij gefascineerd door mensen, gedrag en cultuur. Vanuit een aanstekelijke energie weet zij contact te maken met deelnemers en aan te sluiten bij wat er speelt. Zij ziet snel iemands kwaliteiten en dat schept vertrouwen. Zij daagt mensen uit om het gebied buiten hun comfortzone te verkennen. Doel is ruimte creëren voor nieuw gedrag, en doorbreken van niet helpende patronen. Haar stijl is persoonlijk, speels, soms confronterend, altijd doelgericht en energiek.
In haar vrije tijd zwemt, fietst en rent ze graag. Naast deze triatlon sport geeft ze graag aandacht aan haar gezin met 4 mannen 😊.


 

 

Naar boven