FAQ

veelgestelde vragen

1. Waarom Essentioneel?
2. Coaching of training?
3. Hoe selecteer ik een coach?
4.. Time Management is toch jaren negentig?
5. Hoe zorg je dat het geleerde wordt toegepast na een training?
 

1. Waarom Essentioneel?

De trainingen van Essentioneel combineren diepgang met praktische toepasbaarheid. Ze worden gegeven op een toegankelijke, ontspannen én doelgerichte wijze waar gelukkig ook humor ruimte heeft. Inmiddels hebben wij 10 jaar ervaring met het trainen van diverse groepen, en dat merk je. 
Suzanne Weusten adjunct hoofdredacteur van De Volkskrant:  'Je training was echt een succes!'. Lees wat anderen over de trainingen van Essentioneel zeggen.
De coaching gebeurt op een empathische, open en ook confronterende wijze. Je hoort niet alleen wat je moet doen, maar ook hoe je dat kan doen, waardoor je de inzichten ook om kan zetten naar handelen. Denken, voelen en handelen wordt één .... 
Hoofd P&O:  'In ons dagelijks leven en werk zijn we veel met ons hoofd bezig. Er gebeurt tegelijkertijd nog veel meer: in je lichaam, je spieren, je houding, je gevoel, je hart... Dankzij de coaching ga ik daar nu bewuster mee om en weet ik te luisteren naar mijn lijf en heb ik geleerd te schakelen tussen ratio en gevoel.'
Hier kun je nog meer referenties over de coaching van Essentioneel lezen. 

2. Coaching of training?

In een coachingstraject ga je veel meer in op jouw persoonlijke situatie. Je hebt meer gelegenheid om de onderliggende patronen van jouw gedrag te leren kennen, analyseren en te veranderen. Als het je met name om aanleren van de vaardigheden gaat, leer je veelal voldoende in een training.
Daarnaast heb je bij coaching (in het algemeen) meer bijeenkomsten dan bij een training. Je kunt samen met de coach de voortgang, de successen en de knelpunten bespreken. Je wordt dus langer en intensiever begeleid. De kosten van een coachingstraject zijn wel hoger dan deelname aan een training.

3. Time Management is toch jaren negentig?  

De training Time Management heeft inderdaad een lange historie, maar de inhoud is zeker ook ontwikkeld. Vroeger lag de nadruk bij een training time management op tips en trucs. Deze maken ook nu nog onderdeel uit van de training Time Management van Essentioneel, bijvoorbeeld over het omgaan met je email. Maar veel meer ligt de nadruk hoe ga je met je tijd om, wat vind je belangrijk in je werk (en leven), welke keuzen maak je in je werk, wat doe je wel en wat doe je niet. Vragen die met de toenemende werkdruk en keuzemogelijkheden actueler zijn dan ooit.
 

 4. Hoe kies je een goede coach

De laatste jaren is het aanbod van coaching enorm toegenomen. Er zijn vele coaches met diverse achtergronden. Wat wij je willen adviseren is om in ieder geval een kennismakingsgesprek aan te vragen bij een (aantal) coaches. In dit gesprek merk je hoe de coach werkt, wat zijn benadering is en of zijn manier van werken bij jou past. Vraag ook naar zijn ervaring en eventuele referenties.
Bij Essentioneel starten we altijd met een (kosteloos) kennismakingsgesprek. Voor een kennismakingsgesprek kun je contact opnemen met Essentioneel voor een afspraak.

5. Hoe zorg je dat het geleerde wordt toegepast na een training?

Hoewel veel van de motivatie van de deelnemers afhangt, doen wij er alles aan om de deelnemers de inzichten en vaardigheden toe te laten passen in de praktijk. We werken met Persoonlijke Actie Plannen. Deze acties bespreken we in elke bijeenkomst. Na afloop van de training of coaching ontvangen de deelnemers nog email reminders met inspiratie, voorbeelden en testen en  waardoor zij ondersteund worden in de integratie van het geleerde in de praktijk. 

Naar boven