Anderen over Essentioneel coaching

Verwachtingen overtroffen (beoordeling 9)

Marc heeft me geleerd om als leidinggevende op meerdere manieren te communiceren met mijn medewerkers en welk effect dit vervolgens op hen heeft. Iedere persoon is anders en gedijd bij een andere aanpak. Het geleerde heb ik inmiddels in de praktijk toegepast en heeft mijn verwachtingen overtroffen.
Marc heeft mij stil laten staan bij zaken waar ik normaalgesproken nooit eerder de tijd voor heb genomen om over na te denken.
Door medewerkers meer verantwoordelijkheid te geven en te laten nemen, laat ik hen persoonlijk groeien en de kwaliteit van onze dienstverlening toenemen.
Voordeel daarbij is dat ik zelf minder operationeel bezig hoef te zijn en mij meer kan focussen op het managen van mijn medewerkers en de ontwikkeling van de afdeling.
Thomas

Verschillende methodieken (beoordeling 10)

Ik heb een prachtige reis afgelegd met Marc met afgesloten zijn van mijzelf in een burn out naar weer volledig verbonden raken met mn gevoel en dat kompas weer leren vertrouwen. Dat heeft Marc gedaan door verschillende methodieken in te zetten die pasten bij het moment, bij mij en bij de problematiek. Knap gedaan, mooi, duidelijk en af en toe confronterend maar altijd met zachtheid. Marc zijn persoonlijke en warme aanpak maakt dat je veilig voelt om met jezelf aan de slag te gaan in de sessies. Ik heb na drie burn outs in 12 jaar tijd eindelijk geleerd - door Marc - hoe ik daarin ben gelopen maar vooral hoe ik daar voor de toekomst uit kan blijven. Lessen voor het leven die bepaalde mensen zoals ik al veel eerder in het leven mee zouden moeten krijgen.
Ginny - Tax Manager 

Hersteld van overspannendheid (beoordeling 9)

Marc heeft mij in een moeilijk proces heel goed begeleid. Met hulp van Marc en de door hem gehanteerde methoden ben ik hersteld van overspannenheid en voel ik mij weer sterk. Marc heeft persoonlijke aandacht, komt regelmatig op de lijn om te vragen hoe het met je gaat. Hij is betrokken en de communicatie is helder en prettig.
Esther

Intensief en confronterend (beoordeling 10)

Na een conflict met mijn leidinggevende ben ik een coachingstraject gaan volgen. Wist niet wat mij te wachten stond en was ook enigszins sceptisch over het te volgen traject.
Maar nu kan ik zeggen dat dit al in een eerder stadium mijn pad had mogen kruisen; wat heb ik mijzelf goed leren kennen. Het is heel intensief en confronterend maar alle inspanningen zijn het meer dan waard gebleken.
Marc weet je heel goed te raken en te laten inzien waar de knelpunten/valkuilen zitten.
Nu ik veel meer over mijzelf weet ben ik ook rustiger in mijn hoofd, het zelfvertrouwen is aan het groeien, en het is leuk om een goed contact te onderhouden met de mensen om je heen. Heel erg bedankt voor het inzicht dat ik over mijzelf heb verkregen.
Wim

Ik moest van ver komen! (beoordeling 9)

Door een lange tijd hoge werkdruk en later ook problemen in de thuissituatie ben ik veel te lang doorgegaan zonder er iets aan te doen in de hoop dat het goed ging komen. Ik kwam op een punt dat ik wist dat ik hulp nodig had aangezien mijn lijf kwalen begon (lees stresssignalen) te vertonen. Na mijn eerste gesprek met Marc had ik het idee dat ik eindelijk iemand gevonden had die snapte wat er met mij gebeurde (aangezien ik het zelf niet snapte). Na een flink traject ben ik er weer bovenop en heb veel levenslessen mogen meekrijgen. Dit heeft ervoor gezorgt dat ik beter in mijn vel zit en beter mijn prioriteiten kan stellen in werk/thuis situatie.
Ik heb het hele traject als erg prettig ervaren en ben hem dan ook erg dankbaar voor zijn inbreng in mijn leven. Ik ben gelukkiger en durf ook te zeggen dat ik er een beter mens door ben geworden.
AdJ

Wat een rollercoaster, maar ik ben blij dat ik bij jou in het karretje zat! (beoordeling 10)

Op het moment dat ik in een naar, werk gerelateerd conflict terecht kwam, merkte ik dat ik “hulp” nodig had. Hoe of wat wist ik eigenlijk niet precies, maar het lukte niet meer alleen. Tijdens de eerste kennismaking met Marc zei ik: “Ik kan alles heel goed vertellen, maar ik heb wel iemand nodig die daar een beetje doorheen prikt.”
Op zeer prettige wijze heeft Marc mij met momenten weten af te remmen en stil te staan bij mijn gevoel. Hij heeft mij geholpen om tot inzichten te komen (“ik ben niet mijn gedachten”) en milder te zijn naar mezelf (“ik mag er zijn, met alles er op en er aan”). Door aan te sluiten bij mijn behoeften, laagdrempelig benaderbaar en enorm begripvol te zijn, zijn de coachingsmomenten met Marc een houvast voor mij geweest. Ik gun iedereen zo’n levenslang kadoo aan zichzelf in de vorm van deze coaching. Tijdens een van onze laatste contactmomenten schreef ik: “Ik wist niet dat ik in zo’n rollercoaster terecht zou komen, maar ik ben heel blij dat ik bij jou in het karretje zat.”
SV, zorgmedewerker

Groot scala van coachingsvaardigheden (beoordeling 8,5)

Marc coacht met een groot scala van coachingsvaardigheden die daadwerkelijk ook het interne gevoel aanspreken, waardoor er ruimte ontstaat voor de verwerking van dat wat nodig is. Met zijn hooggevoeligheid en eerlijkheid staat hij als coachende begeleider in het proces waar hij nieuwsgierig blijft en niets vreemd vindt. Voor mij is hij een HSP-coach die begreep dat mijn interne reis visueel in metaforen vertaald werd.

Tegen een muur van bezigheden (beoordeling 10)

Aan het begin van dit jaar liep ik, door werk en privé gerelateerde zaken, tegen een muur van bezigheden aan waar ik totaal geen overzicht meer over had. Marc heeft me door middel van zeer heldere en actieve coaching geholpen de knelpunten te vinden en deze uit de knoop te halen waardoor ik met wat oefening steeds meer structuur kon aanbrengen zowel op werk als thuis.
Veel van deze acties heb ik inmiddels eigen gemaakt en gebruik ik nu op dagelijkse basis.
Marc is een zeer prettig persoon om mee te werken en door gecoacht te worden. Hij luistert en schat situaties zeer goed in. Ik merkte al snel dat ik zelfs emoties vrij durfde te tonen in onze gesprekken, en dat zegt veel over zijn betrokkenheid.
Martijn van der Velden

Een aanrader (beoordeling 8,5)

Tijdens de sessies met Marc ben ik gaan inzien welke acties tot welke reacties leiden. Niet alleen heeft mij geholpen met het omgaan met moeilijke situaties, maar ook heb ik geleerd om moeilijke situaties om te buigen naar aangename situaties.
Dit alles gaat met humoristische en makkelijk te begrijpen voorbeelden die je je hele leven kan toepassen en gebruiken.
Al met al een aanrader!
Herman Horst

De gewenste stappen (beoordeling 9,5)

Marc heeft mij in staat gesteld de gewenste stappen te maken als manager
Arnout Verbiest, Manager Bid en Tenderdesk

Nog dagelijks profijt (beoordeling 8)

Ik merkte dat ik steeds meer stress ging ervaren. Krachten werden valkuilen en het lukte me niet dit zelfstandig om te buigen.
Met coach Marc ben ik dit gaan afpellen waar deze stress klachten vandaan kwamen en hoe ik mijn werkwijze en –houding kon aanpassen met minder stressklachten tot gevolg. Verschillende thema’s hebben we behandeld aan de hand van casussen en theorieën. Veel theorieën kende ik, of kwamen me vaag bekend voor. Het was me echter niet eerder gelukt om deze zelfstandig toe te passen.
Door gedrag te spiegelen, dieper ingaan op primaire gevoelens, maar ook heel simpele praktische tips heeft Marc me de handvatten gegeven om prettiger, leuker, maar zeker ook efficiënter te werken.
De inzichten en tips die ik hen opgedaan pas ik nog steeds dagelijks toe en ik kan zeggen dat ik er dagelijks profijt van heb, zowel op het gebied van werk als privé.
Ben, Klantmanager Trigion Beveiliging

De echte Joey (beoordeling 8,5)

Ik vond de coaching erg fijn omdat er bij elk gesprek is gekeken naar de situaties waar ik tegen aan liep. Ook heeft de coach veel tijd besteed om kennis te gaan maken met de echte Joey van binnen. Door goed mijn persoonlijk en de casus te verkennen, heeft de coach mij juiste theorie geleerd die ik vervolgens weer goed in de praktijk heb kunnen toepassen.
Joey Cheung, Senior medewerker HR

Zeker en effectief handelen in mijn nieuwe rol

Na jaren gewerkt te hebben aan kennis, waarbij de focus lag bij projectmanagement en verandermanagement, was het tijd de kennis in de praktijk te brengen. Wetende dat de praktijk niet hetzelfde werkt als theorieën en modellen, wist ik dat het noodzakelijk was me flexibel op te stellen. In de praktijk kwam ik erachter dat, hoewel ik gemakkelijk schakel, ik toch moeite had met authentiek en intuïtief handelen. Ik merkte dat ik onzeker werd en minder effectief was in mijn nieuwe rol, dan ik van mezelf gewend was en dan ik van mezelf verwachtte. Ik wilde (te) graag presteren. Met behulp van de coaching van Gert-Jan van Schaik / Essentioneel leerde ik intuïtief te handelen en leerde ik de verschillende lagen in communicatie tussen individuen beter te herkennen en daardoor vaker achterwege te laten. Het intuïtie model heeft me erg geholpen mijn gedrag en communicatie te verbeteren waardoor ik zeker en effectief acteer in mijn nieuwe rol als projectmanager.
Ruth Vennekens, Projectmanager Strukton

Het groeide boven mijn hoofd

De hoeveelheid werk groeide boven mijn hoofd, voor mijn gevoel maakte ik steeds vaker foutjes en bleef er alsmaar werk bijkomen waardoor ik constant achter de feiten aanliep dit zorgde voor veel stress.
Marc heeft mij geholpen mijn werkwijze aan te passen door het geven van aantal praktische tips. Hierdoor werd voor mij het stellen van de juiste prioriteiten een stuk makkelijk en het werk weer overzichtelijk. Naast praktische handvaten/tips hebben wij ook ingezoomd op mijn gedachten, gevoel en reacties (gedrag) en hoe deze mijn gevoel van stress beïnvloede. Door tijdens de sessies veel te oefenen met actuele praktijkvoorbeelden heb ik geleerd om te herkennen wanneer ik mijzelf tegen werk en hoe ik door op een andere manier te denken en/of te handelen sneller de rust terug vind. Door de coachingssessies met Marc merk ik dat ik stuk lekker in mijn vel zet en mijn werk ook leuker vind.
HR Adviseur 

Een grijze muis ....?

Communiceren, maar dan anders... heerlijk om te ontdekken dat door "rustiger" en "tactvoller" te communiceren hetzelfde bereikt wordt in situaties waar ik normaal meer verbale energie erin stopte en de volumeknop omhoog draaide. Ik blijf effectief, behaal nog steeds mijn doelen en gevoelsmatig heel belangrijk: ik verander ook niet in de gevreesde "grijze muis".
Ik kies nu bewust welke tactiek ik in ga zetten en ga dus niet meer bij irritatie op de automatisch piloot. Nog steeds kan ik alles uit de kast halen, alleen nu stap ik even terug en maak een onderbouwde keuze.
De sessies met Marc waren leerzaam en door de verschillende werkvormen kon ik snel grote stappen maken. Hij zorgde er ook heel bewust voor dat wat besproken werd in een sessie direct in de praktijk uitgetest kon worden. Zeker voor iemand die een tikkeltje eigenwijs is en met zeer sterke overtuigingen haar werk doet, kan ik absoluut aangeven dat het gewerkt heeft en ik echt een succesvoller mens ben geworden! Dankjewel, Marc.
Laetitia W.M. Simonis MBA, Districtsmanager Gom

Gek hè?

In ons dagelijks leven en werk zijn we veel met ons hoofd bezig. Er gebeurt tegelijkertijd nog veel meer: in je lichaam, je spieren, je houding, je gevoel, je hart... Dankzij de coaching ga ik daar nu bewuster mee om en weet ik te luisteren naar mijn lijf en heb ik geleerd te schakelen tussen ratio en gevoel. Het leert me ontspannen, geeft harmonie en maakt dat ik beter slaap. Het zijn juist deze ingrediënten die mij de gehele dag door helpen: in mijn werk, mijn vrije tijd, overdag en 's nachts. Maar kwam ik daar eigenlijk voor? Ik dacht van niet, maar ondertussen zijn de leerpunten waarvoor ik kwam bijna allemaal geëlimineerd. Gek hè? Of niet?
Hoofd P&O

Jarenlang op zoek

Je beter voelen in je functioneren als leidinggevende, maar ook als mens, dankzij persoonlijke coaching door Essentioneel. Jaren was ik op zoek hoe ik mij zelf kon verbeteren in het communiceren naar anderen toe. Ik wilde te veel vertellen en was vaak te diplomatiek waardoor ik het contact verloor van mijn gesprekspartner. De persoonlijke coaching heeft mij geholpen om met de juiste tools mijn communicatie te verbeteren. Hij gaf mij net dat stukje meer inzicht dat ik zelf niet zag. Ik weet nu hoe ik om moet gaan met gevoelens van zowel mijn gesprekspartner als die van mij zelf.
Rayonmanager van Trigion Beveiliging

Ik kan weer lachen en een grapje maken

Door mijn baas naar een coachingtraject gestuurd. Ik ben daar met de gedachten: “is dit wel nodig er valt toch niets meer te veranderen” naar toe gegaan. Nou dat heb ik geweten, ik wist niet wat me allemaal dwars zat, maar er is dankzij de coaching heel veel veranderd in mijn leven zowel prive als zakelijk. Ik ben er nog niet, maar ik ben al een heel eind op de goede weg naar daar waar ik wil zijn: zelfverzekerd, daadkrachtig, mijn grenzen aangeven en wat heel belangrijk is positiever in het leven staan. Ik kan weer lachen en een grapje maken. Ik geef negatieve gedachten wel aandacht maar stop ze daarna in het hokje “onzin”, want over gaan deze gedachten nooit, maar ik kan er nu mee omgaan dit heb ik dankzij de coachinggesprekken met de coach van Essentioneel heel goed aangeleerd.
Sylvia 

Leren rekenen ....

Wat fijn dat je iemand om hulp kunt vragen! Zoals de ene persoon beter moet leren rekenen en rekenles krijgt, zo moet ik leren omgaan met mijn gedachten en gevoelens en hiervoor naar coaching. Het is prettig om te merken dat er meerdere mogelijkheden zijn waarvan je niet wist dat ze bestonden om met heftige gevoelens om te gaan. Door dicht bij me zelf te blijven en zelf te bepalen hoe ik zaken zie, merk ik dat ik rustiger in mijn werk sta. Daarbij is het leren accepteren dat dingen moeten groeien, of geleerd moeten worden één van de aspecten waarmee ik tijdens de coaching heb ervaren dat je het voor een groot deel zelf in de hand hebt. Hiervoor heeft de coaching mij de handvatten aangereikt!
Management Trainee, 26 jaar

Je kunt het niet inkopen of hebben

Mindfulness is goed. Het heeft mij laten zien dat er ruimte zit tussen mijzelf en mijn denken, waarnemen, bewust-zijn. Met dat inzicht kun je keuzes maken. Met name of je meegaat met je automatismen, patronen, gedachten en of je je ermee identificeert. Het geeft je handvaten om bewuster te leven in het nu. Het heeft mij geleerd dat er verschil is tussen denken, voelen en willen. Laat de dingen die je doet vooral aansluiten bij je willen.
Van een controlegericht, opgeveerd en geladen leven, naar leven met keuzevrijheid tussen doen en zijn. En zijn betekent niet dat je niets meer doet of geen controle meer wilt. Juist niet, maar je gaat anders met de lasten en de lusten in het leven om. Ik ben me gaan realiseren dat ik mijzelf ben, dat ik als mijzelf reageer en emoties, gevoelens en gedachten heb bij de lusten en lasten van het leven.
Met dank aan professional en topcoach Marc Hijkoop. Mindfulness moet je trainen. Dus je moet het willen. Je kunt het niet inkopen en hebben. Mindful moet je zijn. En ik voel me rijk met een levenlang de mogelijkheid om daarin te groeien en te genieten!
CVDH

Deadlines halen

Als onderdeel van het management development (Stepping Stones) programma van Facilicom heb ik de time management training en coaching van Essentioneel gekregen. De inspirerende, motiverende en praktische wijze waarop de coach van Essentioneel mij de time management kneepjes bijbracht heeft mij veel positieve effecten opgeleverd. Ik weet nu (eindelijk) voor hoeveel uur/dagen werkzaamheden ik heb, en kan daardoor veel beter plannen en inschatten of een wanneer ik tijd voor iets heb. Deadlines worden gehaald, wat prettig is voor mijzelf en mijn collega's, en ik heb veel meer rust in mijn hoofd om na te denken en met andere zaken bezig te zijn.
W.S.

Een dag heeft maar 24 uur !! 

Na een uitval in mijn werk door overbelasting heeft de coach van Essentioneel mij geleerd naar mijzelf en mijn werkwijze te kijken, er is nu een betere balans tussen privé en zakelijk ontstaan. Ik heb geleerd te luisteren naar mijn gevoel en lichaam en hoe om te gaan met stress situaties. Verder ben ik mijn nu bewust van mijn valkuilen en weet hier mee om te gaan.
Zoals de kop al zegt een dag heeft maar 24 uur, dit is dankzij de coaching inmiddels mijn motto geworden en helpt alles in een ander perspectief te zien.
Regiomanager Pcm Distributiebedrijf

Coaching zette mij weer op het goede spoor

Na een burn-out ging ik weer vol goede moed aan het werk. Maar alles wat ik aanpakte was energieverslindend en zonder gewenst resultaat. Coaching van Essentioneel heeft mij geholpen de oorzaken daarvan te achterhalen.
Ik heb geleerd om niet alleen ‘in mijn hoofd te blijven zitten’, maar ook af te dalen naar mijn gevoel en me bewust te zijn van de effecten daarvan. Mijzelf af en toe van afstand bekijken bleek de sleutel te zijn voor het gericht inzetten van mijn energie. Resultaat: wat ik wil lukt en ik ga weer met plezier naar mijn werk. De coachingssessies waren vaak confronterend, maar altijd eerlijk en met respect voor mijn persoon. En..... we hebben ook nog veel gelachen.
Medewerkster op afdeling Communicatie

Vandaag kan de eerste dag zijn van de rest van je leven
 

De aanpak van de soms confronterende sessies heb ik als zeer prettig ervaren, gaven energie en zetten me aan het denken. Over mijn werk, wat ik belangrijk vind in het leven, de toekomst e.d. Door niet zozeer antwoorden te geven, maar een wedervraag te stellen, probeert de coach je gedachten te beïnvloeden. Inhoudelijk van hem veel goede suggesties/actiepunten gekregen wat geleid heeft tot een betere werkhouding en een andere blik op de werk/privé verhouding. “Vandaag kan de eerste dag zijn van de rest van je leven”, kortom je kunt iedere dag aangrijpen om dingen anders te gaan zien, of je leven anders te gaan leiden. Dit lijkt een diepe analyse, maar is wel iets wat me zeer is bijgebleven. Wat dat betreft waren de soms wat psychologische gesprekken erg welkom.
Jan Hoestra, Nationaal Account Manager, GOM Zorgsupport

Nooit uit een boekje kunnen leren

Door de coaching heb ik geleerd dat leidinggeven niet iets is dat je even naast je andere werk doet. Je moet er serieus mee aan de slag, het is een onderdeel van je functie. Dat was even wennen, want ik zag het meer als een last dan als iets wat ook leuk kan zijn. Als je bijvoorbeeld leert over situationeel leidinggeven en je merkt dat je nieuwe aanpak dan ook werkt, dat je iemand kunt motiveren, dan is dat toch wel erg leuk. Ook het doeltreffend feedback geven bij lastige situaties heeft mij in mijn werk veel meer rust gegeven. Ik weet nu beter hoe ik met zo'n situatie om kan gaan. De sessies met de coach van Marc Hijkoop waren bijna therapeutisch, het was erg intensief, ik heb er erg veel aan gehad. Ik had dit nooit uit een boekje kunnen leren.
Marketingcoördinator

Omgaan met gedachten

Gedachten komen de hele dag continu in je hoofd op. Coaching leerde mij dat je niet met al die gedachten iets hoeft te doen. Dat je de goede gedachten van de slechte kunt onderscheiden. Dat je die slechte gedachten vervolgens gewoon kunt uitschakelen, net als een tv programma. Door dit toe te passen, ging ik me veel lekkerder voelen. Ik kwam erachter wat ik echt wilde en ging mijn droom om sportverslaggever te worden achterna.
Inmiddels sportverslaggever 

Goede balans tussen praktische tips en het dieper analyseren

Het belangrijkste pluspunt van de coaching door de coach van Essentioneel was dat er een goede balans was tussen praktische tips en het dieper analyseren van de gedachten en gevoelens. Hierdoor kon ik meteen aan de slag maar werd ik ook bewuster van mijn eigen denkwijze en fouten.
Verder wijkt de coach makkelijk af van de structuur om in te spelen op persoonlijke behoeften, dus het is echte coaching en geen cursus. Ik gebruik alles nog dagelijks en werk er efficiënter door en ben vooral beter voorbereid op allerlei werksituaties.
Productmanager bij een landelijke krant

Lift naar mijn gevoel

Sinds mijn coaching ben ik me niet alleen meer bewust van mijn patronen en gewoontes, maar heb ik een manier gevonden om hier daadwerkelijk aandacht aan te geven. Daarmee heb ik een begin gemaakt aan het doorbreken van mijn patronen en gewoontes én hier ook vervolgens keuzes in te maken.
“Emoties uitsluiten en doen wat ik denk dat mensen van mij verwachten…”, is verleden tijd! Ik heb mezelf ontdekt, weet veel meer wat ik wil en wie ik wil zijn. Daarbij hoort ook het aangeven van mijn grenzen. Daarmee probeer ik mijn omgeving te laten zien ‘wie ik werkelijk ben’. Mijn gedachten blijven niet alleen meer in mijn hoofd, maar nemen ‘de lift’ naar beneden, naar mijn gevoel.
Account Manager

If not now, when?

Waarom had ik behoefte aan coaching? Jarenlang heb ik het gevoel gehad dat ik veel meer in me had dan wat ik er werkelijk uit wist te halen. Dan heb ik het voornamelijk over werk. Ik heb een creatief vak en ben zelfstandig ondernemer.
Alles komt dan aan op zelfdiscipline. Die zelfdiscipline had ik wel, maar alleen op de momenten dat ik daadwerkelijk aan een opdracht werkte en ik wilde juist de overige tijd veel productiever zijn. Dat lukte maar niet doordat ik de lat voor mezelf te hoog had gelegd en alles wat ik deed of bedacht niet goed genoeg vond, met als gevolg dat ik maar helemaal niets meer deed. Daar baalde ik van. Maar nog niet goed genoeg en juist door er nog meer van te balen met hulp van de coach van Essentioneel heb ik dat patroon kunnen doorbreken. Ik ben weer terug bij mezelf. Ik focus minder op wat anderen al allemaal hebben bereikt, ik ga uit van m'n eigen kwaliteiten en heb het plezier in het maken van vrij werk weer helemaal hervonden.
Ook in m'n privé-leven heb ik veel meer balans gevonden, met name het toepassen van de lift is echt een deel van m'n leven geworden. Het lukt nog niet altijd, maar het heeft me in veel situaties al geholpen. Ik vertel altijd met veel enthousiasme over kernreflectie en zou eigenlijk willen dat iedereen dat doet. Ik denk dat we dan een heel andere wereld zou hebben.
Oh ja mijn lijfspreuk is geworden, IF NOT NOW, WHEN? (Quote, Dalai Lama)
Ondernemer 

Eigen beleving en gevoel toepassen

Als leidinggevende van een team jonge hoogopgeleide professionals ben ik bij Essentioneel terechtgekomen met een onbevredigend gevoel over mijn bijdrage als leidinggevende aan dit team. Welke rol speel ik als ik nauwelijks in staat ben om inhoudelijke meerwaarde te leveren?
De coach heeft dit vraagstuk niet geïsoleerd opgepakt, maar gevraagd naar mijn uitgangspunten en basiswaarden. Kern van zijn aanpak is het herkennen, benoemen en hanteren van je eigen beleving en gevoel. Het beleven van gevoel is geen doel op zich, maar een middel om een situatie beter te kunnen hanteren. Vertrouwen, kracht en overtuiging zijn hierbij sleutelwoorden. De coaching heeft mij geholpen voor mij nogal ontastbare zaken als mijn eigen beleving en gevoel toe te passen in mijn eigen voordeel, zowel zakelijk als privé! Daarnaast heeft hij mij geholpen mijn kwaliteiten te benoemen en beter te benutten.
Leidinggevende binnen een HRM Adviesbureau

Evenwicht tussen hoord, hart en buik

De coaching door de coach van Essentioneel heeft mij het evenwicht tussen hoofd, hart en buik gebracht. Dat leidde tot rust, inzicht en resultaten. Voor mij het belangrijkst: Het in contact blijven met mijn gevoel!
Adviseur  

Sneller en makkelijker contact

De coachingssessies hebben mij geleerd om bewuster om te gaan met hoe ik verbaal/non-verbaal overkom op andere mensen en wat de effecten daarvan zijn. Vaak straalde ik onbedoeld wat afstandelijkheid uit. Door de ander positief te benaderen, heb ik sneller en makkelijker contact
Accountmanager 

Meer naar mijn lichaam luisteren

De reden dat ik bij Essentioneel terecht ben gekomen is dat ik na een lange intensieve periode van 2 jaar met zeer veel reisuren tussen veel verschillende werklocaties (waar onder een aantal zeer lastige) mijn regelmaat en structuur langzaam verloren ben.
Dit is mij overkomen omdat ik in deze tijd de signalen uit mijn lichaam negeerde en gewoon door ging ten koste van alles, ondanks waarschuwingen uit mijn directe omgeving. Met als gevolg dat ik in de eindfase overal branden stond te blussen en mijn lichaam ging protesteren (zweetaanvallen / hoodpijnen) en mijn zelfvertrouwen uiteindelijk nihil was geworden.
Na advies van bedrijfsarts en huisarts heb ik een periode van rust genomen. Tijdens deze periode heb ik veel gefietst en nagedacht maar ik kwam niet tot rust omdat ik mezelf allerlei zaken bleef verwijten.(Had ik maar dit ......... of had ik maar dat ...........of had ik maar zus ............. )
In overleg met mijn werkgever heb ik met een afspraak met de coach gemaakt (achteraf hoor je dat er meer mensen bij Essentioneel komen). Een van de eerste dingen wat ik leerde is "meer naar je lichaam luisteren" en "meer aan jezelf denken" en daarna te handelen.
Ik moet zeggen dat de eerste geprekken intensief waren maar dat het zelfvertrouwen per week groeide en uiteindelijk geheel is teruggekomen. Ik zie mijn toekomst weer gestructureerd en vol zelfvertrouwen tegemoet!!!!!
Projectleider 

Niet vanuit je luie stoel

De coach van Essentioneel beschikt over een grote verscheidenheid van "gereedschappen".
Coached schenkend, geeft ook "gereedschappen".
Coached helder, begrijpelijk en verklarend.
Coached ook confronterend als hij dat nodig vindt, maar nooit kwetsend. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand!
Gecoached worden door de coach van Essentioneel doe je niet alleen vanuit je luie stoel. Actief meedoen en mee omgaan. Coaching van Essentioneel geeft ook inzicht in je eigen functioneren en in het functioneren van anderen
Technisch medewerker

'Mijn-authenthiek-zijn'

De coach van Essentioneel heeft mij de eerste stappen in 'mijn-authentiek-zijn’ leren maken. Ik ben mijn kracht en rationele kwaliteit in toenemende mate gaan combineren met mijn zachtheid en vrouwelijkheid. Het effect is dat ik met meer rust en zelfvertrouwen in het leven sta en mijn persoonlijkheid de ruimte geef. Vanuit vrouwelijke rust ben ik in mijn coachwerk beter in staat compleet open te staan en vertrouwen te geven. Dit zorgt in mijn coaching voor een versneld effect in de persoonlijke groei van mensen.
Coach

Sceptisch tegenover een coachingstraject

Aanvankelijk stond ik sceptisch tegenover een coachingstraject. Ik had dit toch niet nodig, ik weet hoe het moet, ik ken de theorie. Ik dacht dat ik mijzelf wel kon redden. Dan gebeurt er een klein incident waardoor je weet dat je op de rand loopt, zo kan en wil ik niet verder.
Ik heb de coaching van Essentioneel ervaren als plezierig, ontspannen, soms erg confronterend.
De tools die ik heb gekregen om om te gaan met mijn gevoel, zijn goed toe te passen. Moest ik hier in het begin nog bij nadenken nu lukt het steeds beter om dit "natuurlijk" te laten gebeuren. Het was goed om af en toe eens een spiegel voorgehouden te krijgen.
Productieleider 

De theorie in praktijk brengen

De persoonlijke coaching is de ideale manier om de geleerde theorie in praktijk te brengen aan de hand van de door de coach Essentioneel aangereikte tools. Hierdoor wordt het makkelijker de bekende management valkuilen te omzeilen. Door middel van het overleg met de coach over de dagelijkse gang van zaken wordt er geanalyseerd waar de mogelijke verbeterpunten zich bevinden en daar wordt een op maat coachingstraject van gemaakt.
In mijn geval is er op zeer doeltreffende wijze getraind hoe effectief te delegeren, conflicthantering te benaderen, en duidelijke doelstellingen voor de afdeling te bepalen.
Hierdoor is het voor mij mogelijk geweest te afdeling effectiever aan te sturen, efficiënter te organiseren, en taken beter en controleerbaar te delegeren. Wat heel prettig is aan de coaching is het open en eerlijk kunnen bespreken van dagelijkse problemen en daar gericht mee aan de slag te kunnen.
Productieleider bij een uitgeverij

Naar boven