Anderen over Essentioneel trainingen

Beter dan gehoopt!

De email inbox was een monster geworden wat ik niet meer kon temmen. Door samen naar mijn werkwijze te kijken en die te veranderen, kan ik mijn inbox inmiddels onder bedwang houden en emails gewoonlijk binnen 48 uur beantwoorden. Dit levert een enorm gevoel van vrijheid op, tegenover de druk die ik daarvoor voelde. Ik heb het gevoel gekregen dat ik zelf aan het stuur zit van mijn mailbox in plaats van het gevoel onder het juk te zitten. Ik was tevoren behoorlijk sceptisch of het zou lukken, maar ook zo hopeloos dat ik wel hulp moest zoeken. Ik ben blij verrast over het resultaat, het is beter dan ik durfde te hopen! Het werkte goed omdat Marc me bij de hand nam, geduldig naast me zat en elk detail van de mail met me doornam. Het is voor mij een nieuwe vorm van werken die ik niet uit een boekje had kunnen leren. En passent gaf hij me nog tips en leesvoer over timemanagement. Zeer bedankt!
Martine Willems, vaatchirurg Flevoziekenhuis

Echt goed

De training timemanagement van Essentioneel was echt goed. Naast de onvermijdelijke, en toch ook noodzakelijke tips & tricks bracht het bij ons ook het gesprek op gang over de onderliggende motieven. Ik ben zelf bewuster gaan plannen, wat een plezierig gevoel geeft en overzicht van het werk. We worden zo ongelooflijk gemakkelijk afgeleid door zaken die niet werkelijk belangrijk zijn - voordat je het weet is je dag, je week, je maand en misschien wel je leven voorbij! Jacqueline van de Sande, directeur Beaumont Communicatie & Management. Lees meer reacties

Absoluut een compliment waard!

Argwanend gestart, maar met veel handige en praktische tips hebben we de timemanagement training tot een efficiënt succes kunnen maken onder de bezielende leiding van Marc. Absoluut een compliment waard!
Ad Aarnoutse, Branch Director, DB Schenker

Juiste weerspiegeling van theorie en praktijk

Met ons management team hebben we onlangs deelgenomen aan de training time management.
Voor mij de 2e keer daar ik zo’n 10 jaar geleden ook een dergelijke training heb gevolgd
Vooraf een beetje sceptisch maar deze training heeft me bewust gemaakt hoe om te gaan met de beschikbare tijd en het prioriteren van zaken om uiteindelijk zo efficiënt en effectief te kunnen zijn.
Ook het maken van zachte afspraken in combinatie met jezelf afvragen “moet ik het doen” en “moet het nu” geeft aan dat je bewust moet zijn hier invulling aan te geven.
Dit heeft bij mij geleid tot het beter kunnen delegeren van taken en voldoende tijd te creëren voor belangrijke(langere termijn afspraken/doelen en de bewaking hiervan.
De gehele training die door Marc werd verzorgd was een juiste weerspiegeling van theorie en praktijk in een prettige omgeving en sfeer.
Kortom, voor mij een zeer waardevolle training die ik eenieder kan aanbevelen.
We zijn altijd geneigd om je dagelijkse structuur te volgen zonder dat je jezelf afvraagt of en hoe het beter of anders kan.
Het “veranderen” is altijd lastig maar met deze training heeft dit in ieder geval voor mij het gewenste resultaat geboekt.
Marc , bedankt.
Kees van Oers, Manager Customer Service, DB Schenker

Time Management bij de Volkskrant

Je training was echt een succes! Een van de deelnemers kwam net nog op mijn kamer om te zeggen dat ze het zo fijn vond dat we met de chefs waren, en dat we vergelijkbare ervaringen konden uitwisselen. Ze heeft ook meteen actie ondernomen om meer buffertijd te krijgen. Ik vond zelf dat iedereen het enorm serieus nam. Je hebt wat bereikt hoor, ik heb tegen mijn secretaresse gezegd dat ze voortaan nooit meer een gesprek van een halfuur mag plannen; ten minste een uur! Hartelijke groet en tot de volgende keer!
Suzanne Weusten, adjunct hoofdredacteur de Volkskrant

Je gaat er echt mee aan de slag

We hebben de training Time Management en Communicatie met de hele afdeling gevolgd (in 2 groepen), het grote voordeel hiervan is dat iedereen dezelfde taal spreekt. Zaken als heb jij nog buffertijd vandaag, zijn normale vragen op de afdeling geworden. Tussen de cursusdagen zat telkens ongeveer 3 weken, waardoor de opgedane kennis in de praktijk geoefend kan worden. En zoals het gaat als je een cursus hebt gevolgd, je neemt je voor om zaken te veranderen, maar na een paar dagen ben je dat alweer vergeten.
Door het terugkomen 3 weken later en het tussendoor invullen van je Actieplan, heb je geen kans om het te vergeten en moet je er dus echt mee aan de slag!!.
Marc Hijkoop is een stimulerende trainer, die medewerkers confronteert met gedrag en doorvraagt als er ontwijkende antwoorden worden gegeven. Dit is niet alleen theorie vertellen, maar het echt levendig maken met goede voorbeelden en dit in een goede sfeer. Medewerkers raken enthousiast en gaan ook echt iets doen met hun planning.
Op de dag van de communicatie hebben we geleerd om een op een goede manier feedback te geven aan elkaar en nee te zeggen, met een alternatief. Dit kun je zowel zakelijk als privé prima toepassen.
Kortom een zeer aansprekende training om met je hele afdeling te volgen!
Manager bij Stork

Maatwerk met liefde en verstand gemaakt

Gemeente Texel is in 2009 gestart met een ontwikkelingstraject. Iets geheel nieuws. Als p&o adviseur wist ik heel goed wat ik wilde en vooral wat ik niet wilde. Geen theorietje. Uiteraard wel kapstok waar je je paraplu aan kon ophangen. En geen standaardwerk. Dat bestaat al genoeg. Ik constateerde al snel dat ik op het goede adres was beland bij Essentioneel. Het programma, de opzet, de uitnodiging, kleine kadootjes, passende en inspirerende hulpmiddelen, zoals “de bril”, “om een hoekje kijken” en “bericht in de fles” sloten aan bij de doelstellingen. Niets is standaard. Maatwerk met liefde en verstand gemaakt.
Essentioneel schroomt niet om hulptroepen, zoals locale deskundigen in te zetten. Zo hebben we nauw samengewerkt met Texelse ondernemers, locaties en bedrijven/verenigingen. Een locaal reclamebureau hielp de cursisten met het maken van een Loesje tekst om hun plan te realiseren en te promoten. Maar ook een Judovereniging gaf een workout om je weerstand te herkennen. Je merkt dat theorie en gevoel dicht bij elkaar komen en cursisten op een andere manier leren. Van binnenuit.
Essentioneel is een compleet bureau die meer doet en kan dan een theorietje en in staat is daadwerkelijk met de opdrachtgever een traject neer te zetten dat staat. Namens de cursisten en mijzelf, bedankt. Het traject zou zonder Essentioneel niet ZJ ontwikkeld zijn geweest!
Hopelijk werken we snel weer samen, ik heb van jou en Gerdie genoten.
Wanda van Alen, p&o Adviseur, Gemeente Texel

Van harte aanbevelen

Afgelopen jaar heeft Essentioneel in 3 groepen het begrip Time Management uitgelegd aan een aantal van onze medewerkers. Ik was op zoek naar een training Time Management die ook voor de reguliere medewerker benaderbaar was. Het gros van deze trainingen richt zich namelijk op het management. Binnen de 2 daagse training is ingegaan op het besef en de overtuigingen van de mensen. Het heeft mij als leidinggevende een mooie kapstok opgeleverd waar ik veelvuldig aan refereer en de mensen aan herinner of zelf aan herinnerd word. Het heeft een context geschapen waardoor ik mijn boodschap helderder en dus zuiverder over kan brengen. Daarnaast zijn de mensen kritischer naar hun eigen gedrag en denkwijze gaan kijken wat ook weer een hoop energie en groei opgeleverd heeft. Mede door de pragmatische werkwijze maar ook door het goede inlevingsvermogen van Marc kan ik Essentioneel van harte aanbevelen.
Maarten van den Berg, ONVZ Zorgverzekeraar

Geïnspireerd

Ik wil je even bedanken voor gisteren en een compliment geven hoe je de dag hebt gebracht. Het was voor mij een nieuwe ervaring, was zeer benieuwd wat ik zou gaan meemaken. Geen verwachtingen, open er naar toe gegaan "dan heb ik het eens geprobeerd". Je hebt me ontzettend weten te inspireren om het "anders te gaan doen". Ik heb erg veel inzichten van je gekregen m.b.t. planning en het maken van doelstellingen. Ben erg gemotiveerd om de komende weken me flink in te zetten om e.e.a. toe te passen. Sterker nog: ik was gisteren er zo mee bezig dat ik maar meteen begonnen ben met het opschonen van mijn mailbox en ik vanmorgen wat planningen heb gemaakt, zodat ik nu verantwoord de rest van de dag mezelf vrij mag geven. Een doel is een droom met een einddatum: Goh wat zal ik een rustige vrouw worden, zo in balans en georganiseerd.
Esther Erdtsieck-Blaaser, Directeur Dramacoach (www.dramacoach.nl), deelnemer Training Time Management

Bezielende wijze

Ik heb de cursus Time management bij Essentioneel gevolgd. Ik heb geleerd dat tijd een relatief begrip is. Voor mijzelf geldt dat ik me teveel mee laten slepen met een belangrijk project. Echter dit project was een bijzaak ten opzichte van mijn kerntaken waarvoor ik als regio manager ben aangesteld. Dit leidde voor mij tot heel veel werk naast mijn reguliere werk. Achter de schermen loste ik zaken op waar niemand de verantwoordelijkheid wilde dragen en/of zich aan wilde brandden. Er moest een oplossing komen. Die is er nu na 2 jaar gekomen. Ik kan heb mijn handen over twee weken vrij en kan mij richten op mijn kerntaken en doelstellingen.
Een cursus Time Management was voor mij niet nieuw, het was zelfs de 2e keer, echter op een heel andere wijze gegeven door Essentioneel.
De bezielende wijze waarop Essentioneel deze cursus vorm gaf was confronterend en interactief. De spiegel die zich als een waterlelie steeds verder openklapte werd steeds confronterender met je eigen denkwijze en houding van het begrip tijd.
Een mens kan een aantal dingen tegelijk doen, geen tijd, druk, druk, druk is de tijdgeest waar we nu met de nieuwste technologie middelen over beschikken. Betekent dat we dan nog meer in de zelfde beschikbare tijd moeten doen? Het antwoord op die vraag is voor mij persoonlijk “”nee””.
Ik heb geleerd slimmer om te gaan met tijd waarbij ik ook smart(er) gebruik kan maken van technologische middelen zoals Outlook agenda, en schema’s maken. Hoofdzaken van de bijzaken onderscheiden. Duidelijk zijn dat extra bijzaken altijd ten koste gaan van hoofdzaken waardoor het moeilijker wordt om kwaliteit te leveren.
Een afspraak met je zelf, is net zo belangrijk als met een klant. Wees duidelijk, nee is ook een antwoord. Maak zaken bespreekbaar zodat inzichtelijk is waar het probleem of werkdruk zichtbaar wordt. Ik neem 1 of 2 keer per dag even een break tussen door met niksdoen om even de prioriteiten te bekijken en aan te scherpen. Mijn elektronische agenda staat ook voor collegae beschikbaar waardoor zij ook afspraken kunnen plannen wat weer tijd bespaart.
Tja, die tijd tikt gewoon door alleen voel ik me nu veel meer productiever en doe meer in minder tijd. Ik wil een ieder druk is en denk dat hij of zij het wel voor elkaar heeft sterk adviseren een cursus Time Management te volgend bij Essentioneel.
Ervaar de spiegel en land met beide voeten op onze planeet die sinds mensenheugenis elke seconde in evenwicht blijft draaien. Zorg en onderhoud voor jezelf en blijf in evenwicht.
Marc bedankt.
BvH, Tapwacht 

Enkele reacties van deelnemers:

- Vakkundige training, inhoudelijk goed. Professioneel gegeven in een fijne, ontspannen sfeer.
- Meteen theorie in de praktijk brengen om het leermoment te vergroten.
- Geweldige training die én de theorie aanbiedt én heel praktisch is.
- De cursus werd op een ontspannen, maar toch duidelijke manier gegeven en is zeer leerzaam.

 

Naar boven