Werken vanuit je essentie

 In ‘werken vanuit je essentie’ ga je in op jou als mens en hoe jij je kwaliteiten in je werk meer kunt benutten, deze coachingstrajecten zijn bedoeld voor medewerkers die last hebben van spanning of stress op hun werk of dreigen dat te krijgen.

Voor wie

Je hebt last van spanning op je werk en functioneert niet optimaal? Kijk dan eens naar de volgende vragen:

 • Heb je last van werkdruk?
 • Heb je weinig zelfvertrouwen in jje werk?
 • Neem je het werk mee naar huis en blijf je erover piekeren?
 • Denk je dat je niet aan de verwachtingen voldoet?
 • Weet je geen raad met je emoties?
 • Heb je moeite om nee te zeggen?
 • Neem je je grenzen niet serieus?
 • Heb je concentratieproblemen?
 • Heb je het idee dat er meer in je zit dan er uitkomt op uw werk?
 • Overspoelen je emoties je soms?
 • Voel je je overspannen of burned-out?

Heb je één of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoord, dan kan de coaching van Essentioneel je helpen.

Inhoud

Samen met de coach van Essentioneel ga je in op concrete werksituaties en worden belemmeringen zichtbaar. Vaak liggen de oorzaken in beperkende gedachten (bijvoorbeeld: ‘Ik ben niet goed genoeg voor deze functie’, of ‘ik moet presteren’).
De coaching is niet: ‘je moet gewoon anders denken’, want dat is veelal makkelijker gezegd dan gedaan. Stap-voor-stap leer je hoe je je minder door deze overtuigingen kunt laten beheersen. De coaching door Marc Hijkoop richt zich dus niet alleen op ‘wat je wilt doen’, maar vooral op ‘hoe je dat kunt bereiken’.
Gaat het alleen over gedachten? Nee, zeker niet, de coaching van Essentioneel richt zich op een effectieve balans tussen denken en voelen. Je krijgt praktische handvatten om met je gedachten en gevoelens om te gaan. Je plaatst je gedachten en gevoelens in het juiste perspectief, zodat je vanuit je essentie gaat functioneren. Jij neemt de leiding!
Deze inzichten en ontwikkelingen zijn direct toepasbaar en vertaal je naar concrete acties op je werk. Je ontwikkeling is direct zichtbaar, praktisch en concreet. Je creëert daadwerkelijk een evenwicht tussen bijvoorbeeld je betrokkenheid bij de organisatie en je eigen grenzen!
In dit traject kun je eventueel ook vaardigheden leren die je ontwikkeling ondersteunen, zoals time management, communicatieve en/ of leidinggevende vaardigheden.

Resultaten

Je werkt weer vanuit je eigen kracht en energie. Je bent ontspannen, doelgerichter en productiever. Je krijgt (weer) plezier in je werk. Positief voor jezelf én voor de organisatie waarvoor je werkt. Je hebt niet een eenmalig trucje geleerd, maar je hebt inzichten en handvatten gekregen die je op vele andere processen kunt toepassen. Een blijvende ontwikkeling, zodat u ook in de toekomst spannende en uitdagende situaties aankunt. Dit zijn de resultaten zoals klanten die omschreven hebben.

Neem voor meer informatie over 'werken vanuit je essentie' contact op met Essentioneel.

Ervaringen

Gek hè?
In ons dagelijks leven en werk zijn we veel met ons hoofd bezig. Er gebeurt tegelijkertijd nog veel meer: in je lichaam, je spieren, je houding, je gevoel, je hart... Dankzij de coaching ga ik daar nu bewuster mee om en weet ik te luisteren naar mijn lijf en heb ik geleerd te schakelen tussen ratio en gevoel. Het leert me ontspannen, geeft harmonie en maakt dat ik beter slaap. Het zijn juist deze ingrediënten die mij de gehele dag door helpen: in mijn werk, mijn vrije tijd, overdag en 's nachts. Maar kwam ik daar eigenlijk voor? Ik dacht van niet, maar ondertussen zijn de leerpunten waarvoor ik kwam bijna allemaal geëlimineerd. Gek hè? Of niet?
Hoofd P&O

Je kunt het niet inkopen en hebben
Mindfulness is goed. Het heeft mij laten zien dat er ruimte zit tussen mijzelf en mijn denken, waarnemen, bewust-zijn. Met dat inzicht kun je keuzes maken. Met name of je meegaat met je automatismen, patronen, gedachten en of je je ermee identificeert. Het geeft je handvaten om bewuster te leven in het nu. Het heeft mij geleerd dat er verschil is tussen denken, voelen en willen. Laat de dingen die je doet vooral aansluiten bij je willen.
Van een controlegericht, opgeveerd en geladen leven, naar leven met keuzevrijheid tussen doen en zijn. En zijn betekent niet dat je niets meer doet of geen controle meer wilt. Juist niet, maar je gaat anders met de lasten en de lusten in het leven om. Ik ben me gaan realiseren dat ik mijzelf ben, dat ik als mijzelf reageer en emoties, gevoelens en gedachten heb bij de lusten en lasten van het leven.
Met dank aan professional en topcoach Marc Hijkoop. Mindfulness moet je trainen. Dus je moet het willen. Je kunt het niet inkopen en hebben. Mindful moet je zijn. En ik voel me rijk met een levenlang de mogelijkheid om daarin te groeien en te genieten!
CVDH

Ik kan weer lachen en een grapje maken
Door mijn baas naar een coachingtraject gestuurd. Ik ben daar met de gedachten: “is dit wel nodig er valt toch niets meer te veranderen” naar toe gegaan. Nou dat heb ik geweten, ik wist niet wat me allemaal dwars zat, maar er is dankzij de coaching heel veel veranderd in mijn leven zowel prive als zakelijk. Ik ben er nog niet, maar ik ben al een heel eind op de goede weg naar daar waar ik wil zijn: zelfverzekerd, daadkrachtig, mijn grenzen aangeven en wat heel belangrijk is positiever in het leven staan. Ik kan weer lachen en een grapje maken. Ik geef negatieve gedachten wel aandacht maar stop ze daarna in het hokje “onzin”, want over gaan deze gedachten nooit, maar ik kan er nu mee omgaan dit heb ik dankzij de coachinggesprekken met de coach van Essentioneel heel goed aangeleerd.
Sylvia

Een dag heeft maar 24 uur !!
Na een uitval in mijn werk door overbelasting heeft de coach van Essentioneel mij geleerd naar mijzelf en mijn werkwijze te kijken, er is nu een betere balans tussen privé en zakelijk ontstaan. Ik heb geleerd te luisteren naar mijn gevoel en lichaam en hoe om te gaan met stress situaties. Verder ben ik mijn nu bewust van mijn valkuilen en weet hier mee om te gaan.
Zoals de kop al zegt een dag heeft maar 24 uur, dit is dankzij de coaching inmiddels mijn motto geworden en helpt alles in een ander perspectief te zien.
Regiomanager Pcm Distributiebedrijf

Coaching zette mij weer op het goede spoor
Na een burn-out ging ik weer vol goede moed aan het werk. Maar alles wat ik aanpakte was energieverslindend en zonder gewenst resultaat. Coaching van Essentioneel heeft mij geholpen de oorzaken daarvan te achterhalen.
Ik heb geleerd om niet alleen ‘in mijn hoofd te blijven zitten’, maar ook af te dalen naar mijn gevoel en me bewust te zijn van de effecten daarvan. Mijzelf af en toe van afstand bekijken bleek de sleutel te zijn voor het gericht inzetten van mijn energie. Resultaat: wat ik wil lukt en ik ga weer met plezier naar mijn werk. De coachingssessies waren vaak confronterend, maar altijd eerlijk en met respect voor mijn persoon. En..... we hebben ook nog veel gelachen.
Medewerkster op afdeling Communicatie

Omgaan met gedachten
Gedachten komen de hele dag continu in je hoofd op. Marc leerde mij dat je niet met al die gedachten iets hoeft te doen. Dat je de goede gedachten van de slechte kunt onderscheiden. Dat je die slechte gedachten vervolgens gewoon kunt uitschakelen, net als een tv programma. Door dit toe te passen, ging ik me veel lekkerder voelen. Ik kwam erachter wat ik echt wilde en ging mijn droom om sportverslaggever te worden achterna.
Inmiddels sportverslaggever
 

If not now, when?
Waarom had ik behoefte aan coaching? Jarenlang heb ik het gevoel gehad dat ik veel meer in me had dan wat ik er werkelijk uit wist te halen. Dan heb ik het voornamelijk over werk. Ik heb een creatief vak en ben zelfstandig ondernemer.
Alles komt dan aan op zelfdiscipline. Die zelfdiscipline had ik wel, maar alleen op de momenten dat ik daadwerkelijk aan een opdracht werkte en ik wilde juist de overige tijd veel productiever zijn. Dat lukte maar niet doordat ik de lat voor mezelf te hoog had gelegd en alles wat ik deed of bedacht niet goed genoeg vond, met als gevolg dat ik maar helemaal niets meer deed. Daar baalde ik van. Maar nog niet goed genoeg en juist door er nog meer van te balen met hulp van de coach van Essentioneel heb ik dat patroon kunnen doorbreken. Ik ben weer terug bij mezelf. Ik focus minder op wat anderen al allemaal hebben bereikt, ik ga uit van m'n eigen kwaliteiten en heb het plezier in het maken van vrij werk weer helemaal hervonden.
Ook in m'n privé-leven heb ik veel meer balans gevonden, met name het toepassen van de lift is echt een deel van m'n leven geworden. Het lukt nog niet altijd, maar het heeft me in veel situaties al geholpen. Ik vertel altijd met veel enthousiasme over kernreflectie en zou eigenlijk willen dat iedereen dat doet. Ik denk dat we dan een heel andere wereld zou hebben.
Oh ja mijn lijfspreuk is geworden, IF NOT NOW, WHEN? (Quote, Dalai Lama)
Zelfstandig ondernemer

Evenwicht tussen hoofd, hart en buik
De coaching door de coach van Essentioneel heeft mij het evenwicht tussen hoofd, hart en buik gebracht. Dat leidde tot rust, inzicht en resultaten. Voor mij het belangrijkst: Het in contact blijven met mijn gevoel!
Adviseur

Meer naar mijn lichaam luisteren
De reden dat ik bij Essentioneel terecht ben gekomen is dat ik na een lange intensieve periode van 2 jaar met zeer veel reisuren tussen veel verschillende werklocaties (waar onder een aantal zeer lastige) mijn regelmaat en structuur langzaam verloren ben.
Dit is mij overkomen omdat ik in deze tijd de signalen uit mijn lichaam negeerde en gewoon door ging ten koste van alles, ondanks waarschuwingen uit mijn directe omgeving. Met als gevolg dat ik in de eindfase overal branden stond te blussen en mijn lichaam ging protesteren (zweetaanvallen / hoodpijnen) en mijn zelfvertrouwen uiteindelijk nihil was geworden.
Na advies van bedrijfsarts en huisarts heb ik een periode van rust genomen. Tijdens deze periode heb ik veel gefietst en nagedacht maar ik kwam niet tot rust omdat ik mezelf allerlei zaken bleef verwijten.(Had ik maar dit ......... of had ik maar dat ...........of had ik maar zus ............. )
In overleg met mijn werkgever heb ik met een afspraak met de coach gemaakt (achteraf hoor je dat er meer mensen bij Essentioneel komen). Een van de eerste dingen wat ik leerde is "meer naar je lichaam luisteren" en "meer aan jezelf denken" en daarna te handelen.
Ik moet zeggen dat de eerste geprekken intensief waren maar dat het zelfvertrouwen per week groeide en uiteindelijk geheel is teruggekomen. Ik zie mijn toekomst weer gestructureerd en vol zelfvertrouwen tegemoet!!!!!
Projectleider

‘Mijn-authentiek-zijn’
De coach van Essentioneel heeft mij de eerste stappen in 'mijn-authentiek-zijn’ leren maken. Ik ben mijn kracht en rationele kwaliteit in toenemende mate gaan combineren met mijn zachtheid en vrouwelijkheid. Het effect is dat ik met meer rust en zelfvertrouwen in het leven sta en mijn persoonlijkheid de ruimte geef. Vanuit vrouwelijke rust ben ik in mijn coachwerk beter in staat compleet open te staan en vertrouwen te geven. Dit zorgt in mijn coaching voor een versneld effect in de persoonlijke groei van mensen.
Coach

Sceptisch tegenover een coachingstraject
Aanvankelijk stond ik sceptisch tegenover een coachingstraject. Ik had dit toch niet nodig, ik weet hoe het moet, ik ken de theorie. Ik dacht dat ik mijzelf wel kon redden. Dan gebeurt er een klein incident waardoor je weet dat je op de rand loopt, zo kan en wil ik niet verder.
Ik heb de coaching van Essentioneel ervaren als plezierig, ontspannen, soms erg confronterend.
De tools die ik heb gekregen om om te gaan met mijn gevoel, zijn goed toe te passen. Moest ik hier in het begin nog bij nadenken nu lukt het steeds beter om dit "natuurlijk" te laten gebeuren. Het was goed om af en toe eens een spiegel voorgehouden te krijgen.
Productieleider
 

Naar boven